اجرای سقف پاسیو
پاسیو در اصل یک فضای نورگیر برای محیطهای داخلی است که باعث میشود تا بتوان نور فضاهای بسته را افزایش داد. البته از این فضا برای زیباسازی خانه نیز استفاده میشود و کاربرد زیادی دارد. هر چند ظاهر این کلمه ممکن است نشان دهنده سبکهای معماری غربی باشد، ولی از گذشته تا کنون در معماری ایرانی دیده میشود. از این محیط استفادههای زیادی میشود و میتوان با طرحهای مختلف آن را آراست. از این رو یک بخش مهم به خصوص در منازل چند طبقه است. با ما همراه باشید تا در مورد این فضای زیبا و رویایی اطلاعات بیشتری کسب کنید.
پاسیو در چه منازلی طراحی میشود؟
در واقع نیاز به پاسیو در خانههای آپارتمانی بیشتر از خانههای ویلایی احساس میشود. زیرا آنها دسترسی کمتری به نور دارند. البته از پاسیو در خانههای یک طبقه و ویلایی نیز میتوان استفاده کرد. پاسیو علاوه بر تأمین نور کافی منزل، به زیباسازی و فضاسازی محیط داخلی آن نیز کمک شایانی میکند. پاسیو سبب بهبود روشنایی طبیعی محیط داخلی منزل شده و به بخشهای مختلف خانه، مخصوصاً بخشهای پشتی خانه که از پنجرهها دور هستند، نور کافی را میرساند.
در بسیاری از منازل، بخش پشتی خانه را میتوان به طراحی پاسیو اختصاص داد. و از آن برای رشد و پرورش گیاهان و حتی درختان میوه استفاده کرد. شما میتوانید در این مکان گلهای زیبا و مورد علاقهٔ خود را در گلدانها و جعبههای گوناگون کشت کنید و در طول روز از انرژی بینظیر آن بهره ببرید.
هر چند نیاز به پاسیو برای خانههای آپارتمانی بیشتر احساس میشود، ولی حتی در یک خانه یک طبقه نیز طراحی پاسیو میتواند بسیار مؤثر باشد. این بخش نه تنها سبب میشود تا نور کافی به منزل برسد بلکه به طرق مختلف می توان برای زیباسازی خانه از این بخش استفاده کرد. معمولاً پاسیو به علت داشتن نور کافی، مکانی مناسب برای پرورش گل و گیاه است و در اکثر خانهها از آن به نام گلخانه نیز یاد میشود. در این صورت از نظر تصفیه هوای خانه نیز گامی موثر برداشته است. از اینرو میبینید که پاسیو دارای مزایای زیادی است.
ساخت و طراحی پاسیو در دکوراسیون داخلی منازل
طرحها و ایدههای بسیار زیادی برای طراحی پاسیو وجود دارد، اما مهمترین نکته در طراحی آن، هماهنگی این بخش با دیگر بخشهای خانه میباشد. برای نمونه، اگر از لمینت یا پارکت به عنوان کفپوش منزل خود استفاده کردهاید، باید کف پاسیو را نیز با همان دسته از لمینتها یا پارکتها طراحی کنید. درواقع تضاد ناآگاهانه و هماهنگ نشده بین پاسیو و دیگر بخشها، ناخوشایند بوده و چهرهٔ دلنشینی را ایجاد نمیکند. همچنین روش دیگر، استفاده از کاشیهایی با رنگ و طرح متناسب با کفپوش منزلتان میباشد که میتواند ترکیبی جذاب را به وجود آورد.
یکی دیگر از نکات مهم درحین طراحی پاسیو در دکوراسیون داخلی منازل، توجه به متراژ بنا و حداقل متراژ فضای اختصاص یافته به آن میباشد. شما میتوانید در این زمینه با مشاوران و متخصصان طراحی مشورت کنید تا بعدها با مشکل برخورد نکنید. اما هرچهقدر که فضای بیشتری را به این بخش اختصاص دهید، مشکلی در این زمینه نخواهید داشت.
برای طراحی آن نیز میتوان از روشها و آیتمهای مختلفی بهره برد. برای مثال شما میتوانید با استفاده از المانهایی همچون صندلی ماساژ، آبنما، آکواریوم و… محیط مناسبی را برای ریلکسیشن خود فراهم کنید. استفاده از آبنما یا آبچکان، زیبایی و جذابیت پاسیو را دو چندان کرده و حس تازگی و طراوت را در ویلای شما به ارمغان میآورد. البته توجه داشته باشید که در زمان طراحی و ساخت پاسیو، حتماً پیشنیازهای لازم برای نصب آبنما را همچون لولهکشی و قرار دادن پمپ و… را از قبل انجام دهید.
فواید پاسیو
مکانی عالی برای نورگیری است
مهمترین هدف از احداث پاسیو، انتشار نور به فضای داخل است. انسانها برای اینکه بتوانند در چهار دیواری خود احساس آرامش و آزادی بیشتری کنند، به نور طبیعی نیاز دارند. نور طبیعی به احساس سرزندگی، شادی و طراوت در انسان کمک میکند و به او امکان ارتباط با بیرون را میدهد. یقیناً افرادی که به دنبال خرید خانه هستند، روی حیاط محصور حساب ویژهای باز میکنند.
به تهویه هوا کمک میکند
خانه جایی است که همه ما در پایان یک روز کاری سخت برای استراحت به آنجا میرویم. یکی از مزایای مشترک داشتن پاسیو این است که محلی برای گشودن است. به فرد اجازه میدهد از هوای تازه لذت ببرد بدون اینکه توسط باران خیس شود و روبروی نور مستقیم خورشید قرار گیرد. از مهمترین جوانب مثبت حیاط محصور تهویه هوا و دمیددن هوای تازه به محیط داخل است.
منطقهای تفریحی است
یکی دیگر از مزایای اضافی پاسیو به ویژه در خانههای حیاطدار یک یا دو طبقه، موارد سرگرمی آن است. چه در حال برنامه ریزی برای باربیکیو هستید، چه میهمانی با خانواده یا دوستان خود، حیاط محصور فضای باز مناسبی را برای سرگرمی فراهم میکند. این مهم باعث میشود تا بدون آنکه در معرض شرایط محیطی مختلف قرار گرفت (بارندگی یا سرما و گرما)، از یک محیط باز و سرسبز که به خوبی طراحی شده است نهایت لذت را بُرد.
به خانه ارزش می بخشد
افزایش ارزش منزل از دیگر فواید پاسیو است. خانهای که تاریک باشد اغلب مورد توجه خریدار قرار نخواهد گرفت. همانطور که در بالا بیان کردیم، هدف از ساخت حیاط محصور، نورگیری است. بنابراین، اگر در ساخت ساختمان، مقدار نور حاضر الزمات نورگیری را برآورده نمیکند، احداث Patio ضروری است. در هر صورت، در نظر گرفتن پاسیو برای واحدهایی که مشکل نورگیری دارند، از نظر قانونی الزامی است.
پوشش سقف در طراحی پاسیو
برای پوشش سقف در گذشته اکثر از شیشه های معمولی استفاده می شد. ولی امروزه بسیاری از مصالح جدید نیز وجود دارند که امروزه از مصالحی مانند فایبر گلاس شفاف، پلی کربنات شفاف و پوشش حبابی نورگیر برای سقف این بخش از خانه استفاده می کنند.
هر کدام از این مصالح دارای ویژگی های خاص خود هستند که پوششی مناسب برای نورگیر خانه هستند. به عنوان مثال پلی کربنات شفاف در مقابل گرما و تابش مستقیم خورشید مقاومت و ماندگاری بالایی دارد و می تواند سال ها با همان کیفیت اولیه کار کند. ممکن است در بالای نورگیر سقف های متحرک نیز به کار گرفته شود. در این صورت می توان برخی مواقع که دوست دارید در نورگیر خانه خود استراحت کنید یا وقت بگذرانید با بستن سقف متحرک از ورود نور زیاد در محیط جلوگیری کنید.
طراحی پاسیو و بخشهای نورگیر آن
در طراحی های قدیمی نورگیر، حتماً نور از بخش سقفی آن وارد می شد؛ اما امروزه ممکن است علاوه بر این بخش، قسمت هایی مانند دیواره ها نیز از شیشه یا مصالح نورگیر استفاده شود. البته گاهی اوقات نورگیر از سقف های کامل و دارای بخش هایی از شیشه و نورگیر دارد. همیشه نیاز نیست کامل سقف پاسیو، از شیشه یا مصالح شفاف ساخته شود ولی باید بتواند به اندازه کافی نور را به داخل محیط هدایت کند.
طراحی پاسیو در آپارتمان ها باید از ابتدا انجام شود ولی ممکن است در خانه های ویلایی بخشی را در بیرون از منزل به عنوان پاسیو در نظر گرفت و آن را با کمی ساخت و ساز به عنوان یک محیط کاربردی و زیبا طراحی کنید. برخی افراد حتی در قسمت پاسیو خانهی خود مبلمان قرار می دهند و از آن به عنوان یک فضای بسیار کاربردی استفاده می کنند. همچنین قرار دادن تخت های آفتاب گیر می توان از این نعمت رایگان برای آفتاب گرفتن استفاده کرد.
تفاوت حیاط خلوت و پاسیو در چیست؟
برخی افراد حیاط خلوت را با پاسیو اشتباه میگیرند. ولی این دو تفاوتهای اساسی با هم دارند. هر چند هر دو بخش دارای وجوه تشابهی هستند ولی پاسیو دارای سقف است و ممکن است در داخل فضای خانه نیز طراحی شود.حیات خلوت دارای سقف شفاف نیست و اکثر اوقات اصلاً سقفی ندارد. حیات خلوت در اصل حیاتی است که در قسمت پشتی خانه طراحی میشود و معمولاً دارای درب ورودی نیست و گاهی اوقات حتی بسیار میتواند بزرگ باشد.
پاسیو هم میتواند در بخش انتهایی منزل و هم در وسط آن طراحی شود. در حیات خلوت میتوان درختان میوه و تزئینی بزرگ نیز کاشت ولی در پاسیو از گل و درختان گلدانی می توان استفاده کرد، زیرا یک فضای بسته است و امکان رشد و بلند شدن زیاد درختان در آن وجود ندارد.
از چه مصالحی در نورگیر میتوان استفاده کرد؟
دیوارههای پاسیو را میتوان با توجه به موقعیت قرارگیری آن با مصالح مختلفی طراحی کرد. اگر پاسیو در بیرون از فضای منزل باشد میتوان دیوارههای آن را از شیشه یا پلی کربنات ساخت تا روشنایی کافی داشته باشد. در فضای داخلی نیز دیوارها را با مصالحی مانند کاشی، سرامیک، چوب، پی وی سی و ... پوشش داد. اگر در پاسیو از آب یا آبفشان و مواردی از این قبیل استفاده میشود باید مصالح ضد آب استفاده کرد و از چوبهایی که در برابر رطوبت عایق نیستند نمیتوان استفاده کرد.
دیوارهها را میتوان با کفپوشهای سه بعدی نیز زیباتر کرد و نمایی بسیار جالب به آن داد. روی هم رفته با توجه به معماری و مصالح مختلفی که امروزه وجود دارند میتوان طراحی بسیار متنوعی را در این محیط ایجاد کرد. طراحی پاسیو به کمک لوازم تزئینی و درختچهها و گلها بسیار متنوعتر میشود و میتوان آن را به زیباترین قسمت خانه خود تبدیل کنید که بسیار انرژی بخش نیز میتواند باشد.
منبع : اجرای سقف کاذب
- ۰۰/۰۳/۱۲